Andra du kan kontakta

Det är många som arbetar med de här frågorna

Origo finns för dig på kontorstid och här på nätet – vi önskar att vi hade mer resurser men just nu är det allt vi räcker till. Men det finns många andra organisationer du kan kontakta för stöd och rådgivning eller för att få mer kunskap och information. Här har vi listat en del av de organisationer som finns.

  • Om du har det jobbigt hemma kan du vända dig till socialtjänsten.
    Gå in på Koll på soc:s – där kan du snabbt och lätt hitta kontaktuppgifter till socialtjänsten där du bor. Där finns även nummer till Socialjouren som du kan ringa till efter kontorstid.
  • Socialrådgivningen på nätet: Här får du råd och stöd i socialtjänstfrågor genom att skicka in en fråga (du får svar inom tre arbetsdagar) via ett webbformulär eller genom att chatta med en rådgivare.
  • Du kan också vända dig till en ungdomsmottagning eller besöka Umo.se för stöd. UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO hittar du svar på frågor om sex, hälsa och relationer.
    You can also visit Youmo. Youmo is a multilingual website where people between the ages of 13 and 20 can read articles, look at pictures and watch films about the body, love, sex and much more.
  • Är situationen akut ska du alltid vända dig till polisen, ring 112.
  • För fler tips på myndigheter och ideella organisationer klicka här.
stäng_icon

Ring oss


Är du 13-26 år?
Ring 020-25 30 00

Det är gratis, du behöver inte säga vem du är och samtalet syns inte på telefonräkningen.
Här är våra telefontider:
mån- och torsdag: kl 09.00-12.00
tis- och fredag: kl 13.00-15.00

Jobbar du med unga?
Ring 08-508 251 20.

För yrkesverksamma har vi öppet:
vardagar kl 09.00-16.00

Fråga Origo


Är du 13-26 år och vill du vara hemlig?

På Fråga Origo kan du ställa en fråga utan att någon vet vem du är och bara du kommer att kunna läsa svaret – klicka här.