Så har vi hjälpt andra

Känner du igen dig?

Här kommer vi att samla några av alla de berättelser och livsöden vi mött sedan vi startade vår verksamhet 2013. Sidan kommer successivt att fyllas på med berättelser. Har du en egen berättelse du vill dela med dig av till andra? Skicka den till oss på origo@stockholm.se.

“Kunde inte sova så jag låg o tänkte på de vi snacka om idag. För ca ett år sen var jag “jag”. Men vem var jag egentligen? Jag hade ju mina aningar om mitt liv och jag visste att jag inte var som alla andra men jag vågade inte acceptera det. Att jag skulle vara annorlunda, en som stod ut i mängden. Sen kom origo in i mitt liv och jag fick hjälp att lära känna mej själv. hårt arbete från båda hållen krävdes och idag vet jag vem jag är. Jag har lärt mej acceptera mej själv, älska mej själv och att annorlunda inte är så farligt som jag trodde att det skulle vara. Jag är en kvinna som tycker om andra kvinnor och det är okej, fuck vad samhället säger och tycker för så länge jag älskar mej själv kommer jag att må bra, mitt liv bli lättre och stödet från mina nära stärka mej. Tack origo för att ni finns och för ert otroliga jobb.” –Anonym

Dagen jag sökte mig till Origo var dagen jag inte hade hopp om livet. För 4 år sedan var dagen jag kände att jag inte hade någon som förstod eller bara accepterade mig för den jag var!
Jag var vilsen och visste inte om jag ville fortsätta leva ett liv där jag inte fick välja eller bestämma över mig själv.
Idag är jag en stark ung kvinna som älskar livet och älskar att ta egna val och följa mitt hjärta. Jag har lyckats bevisa för familjen att mina val är kloka och genomtänkta och därför har jag fria vingar.
Kreativiteten i mig blomstrade av att jag tog beslutet att ta en kurs i konst. Jag ville lära mig att rida och det gjorde jag. Jag längtade efter att dyka i havet och åkte därför utomlands på en dykresa.
Idag är min dröm att bli designer med mitt egna varumärke, kanske till och med plugga eller jobba utomlands. Vem vet?:) Idag vet jag att jag kan göra allt, att jag har rätt att ta egna beslut, att jag har rätt att älska vem jag vill och att jag har rätt att leva utan att behöva känna skam och oro. Livet är för kort för att leva som andra vill!
Jag har kommit långt men det är fortfarande en lång väg kvar att gå. Mycket att kämpa igenom, men jag orkar för att jag vet att det är det rätta för mig. Jag är värd det. –Anonym

stäng_icon

Ring oss


Det är gratis, du behöver inte säga vem du är och samtalet syns inte på telefonräkningen.
Här är våra telefontider:
mån- och torsdag: kl 09.00-12.00
tis- och fredag: kl 13.00-15.00

För yrkesverksamma har vi öppet:
vardagar kl 09.00-16.00

Fråga oss


På Fråga Origo kan du ställa en fråga utan att någon vet vem du är och bara du kommer att kunna läsa svaret – klicka här.