Vad är Origo?

Origo är ett resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld

Origo är ett samarbete mellan kommunerna i Stockholms län, Polismyndigheten i Stockholms län och Stockholms läns landsting. Vi består av ett arbetsteam med yrkesverksamma från olika myndigheter som samarbetar under ett och samma tak.

På Origo finns:

  • en enhetschef
  • fyra kuratorer
  • en polis
  • en barnmorska

    Här kan du ladda ner Origos informationsblad som vänder sig till både ungdomar och yrkesverksamma: ORIGO_Infoblad

Tillsammans kan vi göra skillnad

Origo är Sveriges första myndighetsgemensamma resurscentrum som har fokus på ungdomar som lever i en hederskontext. Vi som arbetar på Origo har tystnadsplikt gentemot varandra men vi samarbetar och rådgör inom arbetsgruppen utan att bryta vår tystnadsplikt. Flera av oss talar andra språk än svenska och engelska, till exempel turkiska, syrianska, assyriska och arabiska.

Vad betyder Origo?

Origo är latin och namnger skärningspunkten mitt i ett koordinatsystem där axlarna skär varandra. Verksamheten Origo är på många sätt en mittpunkt för samarbete med syfte att motverka hedersrelaterat förtryck och våld.

hjärta

Visste du att…

att Origo leds av en tvärfunktionell styrgrupp som består av beslutsfattare från:

Stockholms stad, Nacka kommun, Österåker kommun, Vaxholm kommun, Haninge kommun, Upplands-Bro kommun, Upplands- Väsby kommun, KSL – Kommunförbundet Stockholms län, Polismyndigheten region Stockholm, Stockholms läns landsting

stäng_icon

Ring oss


Det är gratis, du behöver inte säga vem du är och samtalet syns inte på telefonräkningen.
Här är våra telefontider:
mån- och torsdag: kl 09.00-12.00
tis- och fredag: kl 13.00-15.00

För yrkesverksamma har vi öppet:
vardagar kl 09.00-16.00

Fråga oss


På Fråga Origo kan du ställa en fråga utan att någon vet vem du är och bara du kommer att kunna läsa svaret – klicka här.